Mană cerească sau coada diavolului?

Scandal în biserica evanghelică din landul german Renania de Nord – Westfalia: 49,7 milioane de euro nu pot fi justificaţi. În 1967, sinodul uneia dintre bisericile judeţene autonome (în biserica evanghelică, fiecare comunitate este propria’i stăpână) a pus deoparte, într’o bancă privată din Hamburg, frumuşica sumă de 1,5 milioane de mărci. Fără să noteze nimic în contabilitate. Au zis să fie – pentru zile negre. Între timp, mărcile au murit dar au şi făcut pui. Mulţi pui. Foarte mulţi. Chiar dacă peste lumea de’a fară a plouat cu prăbuşiri de burse şi crize financiare.
Până când un proaspăt instalat superintendant al sinodului local (preşedinte director general, dacă ar fi să-l ierarhizăm după standarde civile) a decis să tragă clopotele O parte din sumă se va duce în amenzi şi impozite dar suficient de mulţi bani vor rămâne bisericii. Şi nu, nu vor cumpăra din ei maşini de teren – să nu uităm că, anul trecut, prima femeie aleasă ca preşedinte al bisericii evanghelice germane, si-a prezentat, la puţin timp după instalare, demisia de onoare deoarece a fost prinsă conducând după ce a băut un pahar de vin.
A propos de maşini de teren: un preot ortodox din Ţara Românească a refuzat, zilele acestea, să sfinţească o icoană pe motiv că’i pictată după model catolic. Îi recomand proprietarului icoanei să’i puie patru roţi şi o retrovizoare – şi să’i scrie pe spate 4×4, după care să mai bată o dată la uşa popii cu pricina.

PS: contaţi pe mine la orice formă de protest la adresa mitocăniei pe care ospătarul Gabriel Oprea şi guvernul din care face parte i’au făcut’o lui Dorin (Dumitru) Prunariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.