Moldova. Cei mulţi vs cei puternici

E reconfortant să asculţi un talk-show post-electoral transmis de o televiziune de la Chişinău. Are dreptate ăla (parcă Dâncu de la Cluj) care spunea că Moldova este o Românie înaintea dezamăgirii.
OK, comuniştii au fost trimişi în opoziţie. Dar lucrurile sunt extrem de fragile. Comuniştii rămân, totuşi, un partid de 30% în contrabalanţa unei alianţe care poate, la orice moment, să se destrame. Nu’i lung drumul până la primele dezamăgiri. 
Şi, până la urmă, nu cele aproximativ 70 de procente lipsă comuniştilor la vot contează cât ceea ce şi’au construit aceştia în anii de guvernare, o Moldovă subterană capabilă oricând, cu sprijinul activ al patronilor de la Răsărit, bine infiltraţi „în Republică”, să arunce în aer coaliţia de guvernământ de la Chişinău.
Până una-alta, după alegeri este înainte de alegeri.

Later edit: scorul prognozat de sondaje decuseară s’a dovedit, decuzori, mai anapoda decât în cazul „Mihaela, dragostea mea”; Moldova e pe punctul de a patenta una dintre cele mai interactive metode de democraţie participativă – anul şi alegerile parlamentare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.