Da’ mai răzgândiţi’vă, fraţi români!

Întâi vin unii şi se uită de/pe ei în faţa televizorului, se hlizesc fără să’nţeleagă nimic da’ le ştiu pe toate; se uită, văd ceva şi, la final, se scutură bine, scoţând din sertarele alea imense şabloanele gata dumicate de alţii: X e aşa, Y e altfel, Z e cum zic eu.

Pe urmă te trezeşti cu unul care confundă conferinţa AIDS de la Viena cu un fel de gay parade. Nu e întâlnirea homosexualilor, îi explic, e cu SIDA… Tot aia e, îmi răspunde. Că doar de la ei vine… Şi’atunci mă’ntreb la ce bună toleranţa? Cu astfel de oameni nu merită să fii tolerant. (PS: de fapt, să mă lămurească cineva dacă de la ei vine SIDA sau, cum spun alţii, de la negri şi maimuţe!)

În fine, se trezeşte unul să comenteze pe forumul unui ziar (cam cum făcuse şi una dintre profele mele de franceză din generală) că, în materie de muzică, nemţii au doar clasica şi marşurile de război; pentru cine îşi culcă vecinii pe house şi îi trezeşte pe manele nu există Rammstein, Alphaville, Accept, Bad Boys Blue, Kraftwerk, Sandra… A, a propos, există şi Paul Van Dyke!

Dumnezeule, cât e provincialism şi cât handicap irecuperabil în mintea noastră naţională? Da’n schimb ni se suie la cap (inclusiv mie, uneori, instinctiv, aşa’i!) când se vorbeşte despre şuţii noştri! Şi vrem ca ungurii să plece acasă (deşi, după atâta amar de secole, acolo unde locuiesc acum e „acasă” al lor!). Şi vrem ca evreii să… TOŢI! ACUM!

Fraţilor, luaţi’vă vecinii de guler şi scuturaţi’i până se trezesc şi, poate, înţeleg că a venit vremea să se mai răzgândească! Răzgândirea e bună. V’o spun eu, care, pe drumul spre gară am renunţat să mai merg la Duisburg, la Love Parade, şi m’am dus să văd un festival de punk, electro, gothic şi industrial.

Şi, btw, se mai spune că roacării’s satanişti şi umblă cu moartea la brăcinar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.