Merkel vs Băsescu

Frau Merkel s’a dus în această dimineaţă în faţa Bundestagului unde a susţinut o declaraţie politică referitoare la participarea, în cursul după-amiezii, la Consiliul European de primăvară de la Bruxelles.

În drum spre acelaşi Bruxelles, Herr Băsescu s’a oprit o clipă, s’a abţinut din greu să nu fure un telefon, a vrut să ciupească de obraz o păsărică şi era cât pe ce să bage degetul într’un găozar, a hăhăit ca să se arate sănătos după care a grăit aşa.

La vreo câţiva kilometri de Sfidarea Sa, Ţuţărul de la DNA s’a gândit el că poate nu ne’am luat doza de jignire naţională pe ziua în curs şi a recurs la repararea imediată a greşelii. În acest mod. Şi, de la înălţimea funcţiei sale, cere.

Iniţial am vrut să spun că i se va da şi că ar fi suficient să elibereze un mandat de aducere.
Dar mi’am dat seama că are, în felul lui, dreptate. În România nu s’a produs o schimbare de mentalitate, de vreme ce, nu mai departe de ieri, Ăl Mare se burzuluia spre cei ce’l compară cu un dictator iar azi, ca un dictator ce e, spune că nu mai dă el socoteală presei. Care presă o fi ea cum e (şi cam e!) da’ asta nu’l împiedică pe preşedintele ales şi instalat pe bani publici în funcţia reprezentativă să dea – obligatoriu – samă pentru ce face în numele celor care l’au votat sau nu. Inclusiv atunci când trage o fugă pân’la Bruxelles unde, poate, o va vedea şi p’Aia Mică, dacă tot a ajuns până aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.