Cititorul

A trecut cititorul. Cititorul de calorii consumate la calorifer.

Pe afiş scria că vine între 10:30 şi 12. E cam 12 şi zece. Faţă de anunţurile de întârzieri de trenuri care curg pe twitter, o nimica toată.

În bluza fleece bleu-marin, spălată sufient de des pentru ca pilozităţile să nu mai fie pufoase, arătă întocmai după şablonul meşterului casei germane nici locuinţă monofamilială, nici bloc. Poate că a ieşit la pensie anticipată şi’şi mai rotunjeşte veniturile. Poate n’a strâns anii de pensie dar aşteaptă, pierzând nopţile cu griji şi supărări căci dosarul, aflat în analiza direcţiei de muncă, necesită la fiecare termen noi completări cu acte. Îl poartă pe drumuri şi, poate, la final, nici nu’i aprobă pensia anticipată.

Intră în apartament călcând apăsat. Se deplasează bălăngănindu’se. Vorbeşte cu prune’n gură şi se exprimă în dialect. De ce mai toţi oamenii Kölnului care aleg să comunice în limba lor cea mai maternă o fac articulând undeva în guşă sunete de o intensitate îndoielnică, aşa că ai dublul dezavantaj de a căuta să traduci cuvinte pe care nici măcar nu le auzi cum trebuie?

Are tenul rozaliu şi, desigur, un păr surt, zgribulit (cam ca părul bulzei fleece) & blond. Se apleacă să citească cifrele, respirând greu. Probabil va răci, schimbând atât de des temperaturile. Tenul rozaliu se înroşeşte şi mai tare.

Iese pe uşă atât de grăbit cât poate. Puteam să’i ofer o portocală…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.