Despre culori şi nu numai

Suntem 30 de redacţii care emit pentru 50 de ţări. O combinaţie coloristică spectaculoasă – iar la cantină, unde vin şi vecinii de la sediul central al Poştei Germane şi cei din clădirea de agenţii ONU, explozia etnică e şi mai percutantă.

Aşa că se pot întâmpla tot felul de lucruri. De exemplu, se poate întâmpla ca o mignonă doamnă dintr’un stat musulman, echipată ca atare, să scape, din întâmplare sau din emoţie, telefonul lângă un destul de chipeş domn cu sânge evreiesc. Sincer, mă bucur că nu am fost o globulă roşie din sângele – evident îngheţat – al colegului, în acel moment!

Dar nu despre asta vroiam să scriu. Ci despre cât de minunate sunt apariţiile colegelor din redacţiile central africane! Sigur că unele dintre doamne au dimensiunile stereotipale. Dar deasupra lor, deasupra acestor dimensiuni se aşterne o îmbrăcăminte furtunos colorată, într’o combinaţie de’ţi taie respiraţia, la prima vedere. După care te încântă. Iar la final, atuingând puţin fascinaţia, te derapează spre o întrebare: tu, bre, fratele meu mioritic, te’ai plimba prin centrul Lyonului sau la Praga în Stare Mesto, îmbrăcat în iţari şi ie, cu fluieraşul la brăcinari (acolo unde’ţi pui, mai nou, mobilul) şi cu ilic, încălţat în cizmele lungi sub clopul de fetru negru cu pană de corb?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.