subUrbannews, spameri ordinari

sau Hey, PR, liţăchiţălău reloaded

Acu’ vreo trei zile m’am trezit ca nu-ş ce firma lu’ peşte mă informează – contrar voinţei mele – despre tot soiul de rahaturi pe care le consideră importante. În prima zi am citit, am dat click pe link-ul ce mţa dus la site-ul firmei, m’am lămurit, am scuipat în sân şi mi’am zis că’i o greşeală. A doua zi – a doua oară, deci – i-am pus steluţă de SPAM, în ideea că dacă Yahoo! m’a rugat să le semnalez că mă simt spamat, clar vor şi acţiona pe cale de consecinţă. Well: a fost seară şi a fost dimineaţă; a treia zi – când mi’am deschis mailboxul, ce găsesc în el? Evident, un nou mesaj de la numitul Newsletter Urbannews! Şi, pe lângă faptul că perseverează în a o comite, îşi mai şi îmbogăţesc gama de produse.

Aşadar, îmi spune Urbannews ăsta, în ceea ce acolo, la el, se consideră a fi ştirea zilei, nu’ş ce firmă de produse electronice foloseşte, într-o reclamă, o headbanger-eală d’a lui Iron Maiden, Can I Play With Madness. Asta e toata ştirea. Pentru că ceea ce urmează – ceea ce, de fapt, şi-au dorit ei să transmită, nu este nici măcar non-ştire. Cutez să citez – din titlu:

MELODIE IRON MAIDEN – SUSCEPTIBILA DE A FI UTILIZATA NELEGAL IN CLIPURI PUBLICITARE DIFUZATE IN ROMANIA

Stop. Rewind.

MELODIE IRON MAIDEN – SUSCEPTIBILA DE A FI UTILIZATA NELEGAL

Susceptibilă? Nelegal?

Şi, generos cum sunt, că nu dau de la mine, mai luaţi un pasaj:

„Intrucat specialisti din domeniul drepturilor de autor au semnalat existenta posibilitatii utilizarii acestei melodii fara plata drepturilor de autor, am demarat o investigatie in acest sens, iar rezultatele adunate au condus la crearea unei arii de suspiciune in acest sens.”

Frate, ori e, ori mă laşi în sărăcia mea (ceea ce, de altfel, chiar te’am anunţat, printr’un mail să faci). Altfel, amice, înţeleg că reclama e la produse Sony iar Sony are, acolo, la mama lui/ei, o înţelegere cu deţinătorul drepturilor de proprietate pentru piesa celor de la Iron Maiden.

Hm… „crearea unei arii de suspiciune”?

Tată, e o meserie foarte grea… mai multe, chiar: şi aia cu PRul, şi aia cu jurnalismul (bă, tu vrei să faci cumva aici jurnalism de investigaţii?)!

Auzi, hai mai bine un cântec vesel să cântăm, nu? Sau mă ia cumva subUrbannews & asociaţii la perpulis pen’că’s susceptibil de utilizare nelegală a melodiei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.